Tilaa uutiskirjeemme

Sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu

Kysymykset ja vastaukset

1. Auton käyttö
Kuinka varaan EkoRentin auton?

Rekisteröidy ensin jäseneksi joko oma.ekorent-sivuilla tai ladatessasi puhelimeesi EkoRentin Android- tai iPhone-sovelluksen. Linkin sovelluskauppaan löydät myös suoraan etusivultamme.

Kuinka varaan ja käytän autoa Android-puhelimella?
 1. Kun olet rekisteröitynyt ja ladannut EkoRent-sovelluksen Android-puhelimeesi, avaa sovellus ja valitse ”ETSI LÄHIN AUTO”. Valitse tämän jälkeen kartalta tai ”LISTANÄKYMÄSTÄ” haluamasi auto, ja tee varaus. Mene autolle ja paina ”AVAA, aloita vuokraus”. Odota hetki (muutamista sekunneista muutamaan kymmeneen sekuntiin) ja kuulet lukkojen avautuvan sekä näet varashälyttimen punaisen valon etuikkunassa sammuvan. Nyt ovet ovat auki.
 2. Jos vuokrauksen aikana haluat pysähtyä ja lukita ovet, paina ”LUKITSE, Pidä tauko”-nappia. Odota hetki (muutamista sekunneista muutamaan kymmeneen sekuntiin) ja kuulet lukkojen sulkeutuvan sekä näet varashälyttimen punaisen valon syttyvän etuikkunassa. Nyt ovet ovat lukossa ja voit jättää auton paikalleen.
 3. Kun olet valmis lopettamaan vuokrauksen, aja auto EkoRent-pisteelle, kytke auto lataustolppaan, tyhjennä auto omista tavaroista ja roskista, sekä palauta sinne kuuluvat lataus- ja kulkukortit paikalleen. Paina sen jälkeen ”LOPETA, Ja lukitse ovet”-nappia. Odota hetki (muutamista sekunneista muutamaan kymmeneen sekuntiin) ja kuulet lukkojen sulkeutuvan sekä näet varashälyttimen punaisen valon syttyvän etuikkunassa. Nyt ovet ovat lukossa ja voit jättää auton paikalleen.

Kuinka varaan ja käytän autoa iPhone-puhelimella?
 1. Kun olet rekisteröitynyt ja ladannut EkoRent-sovelluksen iPhone-puhelimeesi, avaa sovellus ja valitse ”ETSI LÄHIN AUTO”. Valitse tämän jälkeen kartalta tai ”LISTANÄKYMÄSTÄ” haluamasi auto, ja tee varaus. Mene autolle ja paina ”AVAA, aloita vuokraus”. Odota hetki (muutamista sekunneista muutamaan kymmeneen sekuntiin) ja kuulet lukkojen avautuvan sekä näet varashälyttimen punaisen valon etuikkunassa sammuvan. Nyt ovet ovat auki.
 2. Jos vuokrauksen aikana haluat pysähtyä ja lukita ovet, paina ”LUKITSE, Pidä tauko”-nappia. Odota hetki (muutamista sekunneista muutamaan kymmeneen sekuntiin) ja kuulet lukkojen sulkeutuvan sekä näet varashälyttimen punaisen valon syttyvän etuikkunassa. Nyt ovet ovat lukossa ja voit jättää auton paikalleen.
 3. Kun olet valmis lopettamaan vuokrauksen, aja auto EkoRent-pisteelle, kytke auto lataustolppaan, tyhjennä auto omista tavaroista ja roskista, sekä palauta sinne kuuluvat lataus- ja kulkukortit paikalleen. Paina sen jälkeen ”LOPETA, Ja lukitse ovet”-nappia. Odota hetki (muutamista sekunneista muutamaan kymmeneen sekuntiin) ja kuulet lukkojen sulkeutuvan sekä näet varashälyttimen punaisen valon syttyvän etuikkunassa. Nyt ovet ovat lukossa ja voit jättää auton paikalleen.

Auton vuokraus kymmenessä sekunnissa: "Kosketa ja Varaa"
Kun olet rekisteröitynyt EkoRentin jäseneksi ja sinulla on puhelin, jossa on NFC-tuki, nopein tapa varata auto on koskettaa puhelimella EkoRent-tarraa kuljettajan puoleisessa sivulasissa. Jos auto on vapaa, aukeaa EkoRent-sovellus näyttäen autoon ladatut kilometrit. Auton varauksen teet koskettamalla "VARAA AUTO"-nappia. Varauksen tehtyäsi puhelimen näytölle aukeaa lukituksen hallintanäkymä. Ovat aukeavat painamalla "AVAA"-nappia. EkoRent Kosketa ja Varaa on maailman helpoin ja nopein tapa vuokrata auto!
Kuinka varaan ja käytän autoa tekstiviesteillä?

Kun olet ensin rekisteröitynyt EkoRentin jäseneksi, voit varata ja käyttää autoa lähettämällä alla olevia viestejä numeroon +358 40 352 1842.

 1. Vuokraus. Mene EkoRent-palvelupisteelle tai tarkista vapaan auton saatavuus osoitteessa oma.ekorent.fi. Lähetä viesti VUOKRAA ABC123 (ABC123 on vuokrattavan auton rekisterinumero) numeroon +358 40 352 1842.

 2. AVAA. Kun olet vuokrannut auton ja olet valmis aloittamaan, lähetä viesti AVAA numeroon +358 40 352 1842. Sinun ei tarvitse käyttää auton rekisterinumeroa kuin ensimmäisessä viestissä. Odota hetki (muutamista sekunneista muutamaan kymmeneen sekuntiin) ja kuulet lukkojen avautuvan sekä näet varashälyttimen punaisen valon etuikkunassa sammuvan. Nyt ovet ovat auki.

 3. SULJE. Jos vuokrauksen aikana haluat pysähtyä ja lukita ovet, lähetä viesti SULJE numeroon +358 40 352 1842. Sinun ei tarvitse käyttää auton rekisterinumero tähän viestiin. Odota hetki (muutamista sekunneista muutamaan kymmeneen sekuntiin) ja kuulet lukkojen sulkeutuvan sekä näet varashälyttimen punaisen valon syttyvän etuikkunassa. Nyt ovet ovat lukossa ja voit jättää auton paikalleen. 

 4. LOPETA. Kun olet valmis lopettamaan vuokrauksen, aja auto EkoRent-pisteelle, kytke auto lataustolppaan, tyhjennä auto omista tavaroista ja roskista, sekä palauta sinne kuuluvat lataus- ja kulkukortit paikalleen. Lähetä tarkistuksen jälkeen viesti LOPETA numeroon +358 40 352 1842. Sinun ei tarvitse käyttää auton rekisterinumeroa tähän viestiin. Odota hetki (muutamista sekunneista muutamaan kymmeneen sekuntiin) ja kuulet lukkojen sulkeutuvan sekä näet varashälyttimen punaisen valon syttyvän etuikkunassa. Nyt ovet ovat lukossa ja voit jättää auton paikalleen.


EkoRent-pikaopas

Avaa pikaopas tästä

Kuinka pitkään pystyn ajamaan autolla yhdellä latauksella?

EkoRentin sähköautolaivue koostuu tällä hetkellä Nissan Leaf-täyssähköautoista. Leafin toimintasäde vanhassa mallissa on noin 160 km (valmistajan arvio 199 km) kaupunkinopeuksilla ja uudessa mallissa noin 220 km (valmistajan arvio 250 km) kaupunkinopeuksilla. Voit tarkastella auton toimintasädettä EkoRent-sovelluksesta ennen auton varaamista.


Maantienopeuksilla ajettaessa toimintasäde pienenee suuremman tehonkulutuksen vuoksi. Nopeuden lisäksi auton toimintasäteeseen vaikuttavat ilmastoinnin käyttö, ulkoilman lämpötila ja Leafin oman ECO-toiminnon käyttö (kts. seuraava kysymys).

Miten voin maksimoida ajomatkani yhdellä latauksella?
 1. Aktivoi auton oma ECO-tila, joka rajoittaa auton tehonkäyttöä. ECO-tila aktivoidaan ratin oikeassa reunassa olevasta napista, jossa lukee "ECO". Kun ECO-tila on päällä, mittariston alalaidassa lukee "ECO".
 2. Suosittelemme pitkille ajomatkoille enintään 90 km/h nopeutta maantieosuuksilla.
 3. Lämmitä auto huoneenlämpötilaan ennen ajoon lähtemistä. Jos sähköauton akku on kylmä ajoon lähdettäessä, häviöt kasvavat ja auton toimintasäde pienenee merkittävästi.
 4. Kytke auton ilmastointi (A/C) pois päältä hallintapaneelin napista, jossa lukee "A/C". Sähköautossa ilmastointi kuluttaa samaa akkua kuin ajaminenkin.
Miten ajan pitkiä matkoja sähköautolla (yli 200 km)?

Pitkien matkojen suorittaminen sähköautoilla on ehdottomasti mahdollista, mutta vaatii hieman etukäteen suunnittelua.


 • Tutustu ensin huolellisesti, miten voit maksimoida auton toimintasäteen (kts. edellinen kysymys).
 • Selvitä etukäteen, missä auton nopea lataaminen tai pikalataaminen on reitin varrella mahdollista, sillä lataaminen tavallisesta pistokkeesta voi viedä useita tunteja. Latauspisteiden sijainnit näet esimerkiksi Sähköinenliikenne.fi-palvelusta, Fortumin Charge & Drive-palvelusta ja Teslan palvelusta. Pikalatauspisteelläkin varaudu noin 30 minuutin pysähtymiseen. Huomaathan, että lataamiseen saattaa liittyä rekisteröintiprosessi ja että latauspalvelun tarjoaja voi laskuttaa sinua lataamisestasi. EkoRentin autoissa oleva Latauskortti toimii ainoastaan EkoRentin omilla palvelupisteillä.
 • Jos olet lähdössä matkalle vasta viikon-parin päästä, suosittelemme sinua hankkimaan matkallesi ilmaisen Fortumin Charge & Drive-avaimen lataamisen helpottamiseksi.
 • Jos pysähdyt matkalla paikassa, jossa on tavallinen suomalainen kotitalouksien sähköpistoke, on auton akku mahdollista ladata esimerkiksi yön ylitse hitaallakin nopeudella ja pienemmillä kustannuksilla. Auto kytketään tällöin lataukseen käyttämällä auton tavaratilan laukusta löytyvää johtoa. Huomaathan kuitenkin, että tavallinen kotitalouksien pistoke ja lämmitystolpan pistoke soveltuvat vain tilapäiseen sähköauton lataamiseen.

Suosittelemme kuitenkin, että ensikertalaisena tutustut aluksi sähköauton ominaisuuksiin kaupunkiajossa ja siirryt vasta sen jälkeen asteittain kohti pidempiä matkoja.

Voinko varata auton etukäteen vuokraamatta sitä?

EkoRentin palvelussa vuokraaminen ja varaaminen tarkoittavat samaa asiaa. Ennakkovarauksia ei siis voi tehdä, mutta toisaalta sinun ei tarvitse myöskään etukäteen kertoa, milloin palautat auton.


Voit siis vuokrata auton juuri niin pitkäksi aikaa, kuin haluat. Kun yhtäjaksoinen vuokrauksesi saavuttaa päivähinnan, sinua ei enää laskuteta lisätunneista saman vuorokauden aikana, vaan maksat ainoastaan päivähinnan sekä mahdollisen kilometrihinnan yötunneilta.


Huomaa, että ensimmäisen vuokratunnin pituus on 75 minuuttia. Huomaa myös, että jos vuokraat auton koko päiväksi tai heti aamulla yötuntien päätyttyä, voit aloittaa vuokrauksen jo edellisenä iltana ilman lisäkustannuksia, sillä yötuntien aikana et maksa tunneista, vaan ajetuista kilometreistä. Katso lisää tietoja Palvelun hinnoittelu-sivulta.

2. Auton palauttaminen
Minne EkoRent-auto palautetaan?

Auto tulee pysäköidä vapaaseen pysäköintiruutuun samalle EkoRent-palvelupisteelle, josta auto noudettiin, ja kytkeä laturiin.

Mitä jos EkoRentin paikka on jo varattu?

Voit tarkistaa EkoRent-sovelluksella autojen määrän sillä palvelupisteellä, jonne haluat auton jättää. Jos EkoRentin parkkiruudussa on vieras auto, pyydämme sinua kirjaamaan ylös auton rekisterinumeron ja ilmoittamaan siitä meille. Olemme yhteydessä kohteen järjestyksenvalvojiin ja pyydämme heitä korjaamaan tilanteen.

Entä jos auto on likainen?

Normaalissa käytössä tapahtuva likaantuminen ei haittaa. Jos kuitenkin palautat auton huomattavan likaisena, mikä vaatii normaalia enemmän puhdistustoimia, joudumme perimään sinulta 100 euron puhdistusmaksun. Auton sisätilojen merkittävästä sotkeentumisesta ja tuhoutumisesta perimme siivouksesta ja korjaamisesta aiheutuneet kulut täysimääräisenä.

Mitä jos unohdan jotain autoon tai löydän sieltä jotain?

Jos unohdat tavaroita autoon, voit poistaa ne tekemällä uuden varauksen. Tee varaus, poista tavarasi autosta, ja peru sen jälkeen vuokraus. Jos tavaran autosta poistaminen kestää alle viisi minuuttia, ei siitä koidu sinulle kustannuksia. Mikäli huomaat unohtaneesi tavaroitasi vasta myöhemmin, soita meille numeroon +358 400 263 960. Jos huomaat autossa tavaroita, jotka todennäköisesti kuuluvat edelliselle käyttäjälle, laita tavara hansikaslokeroon tai tavaratilaan ja ilmoita siitä EkoRentin asiakaspalveluun numeroon +358 400 263 960.

Miten toimin saadessani sakon?

Jos saat sakon, tee siitä meille välittömästi ilmoitus. Soita numeroon +358 400 263 960 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info@ekorent.fi ja kerro tapahtuneesta. Tarvitsemme sinulta ainakin seuraavat kolme tietoa: 1) auton rekisterinumero; 2) rikkomuksen kellonaika ja päivämäärä; 3) rikkomuksen tyyppi (parkkisakko, ylinopeus, jne.). Tämä on nopein ja varmin tapa välttää meitä aloittamasta tarpeettomasti perintätoimia.

Voinko pidentää vuokra-aikaani?
Sinun ei tarvitse päättää palautusajankohtaa vuokratessasi auton, vaan voit käyttää autoa kuin omaasi ja juuri niin kauan kuin tarvitset. Jos syystä tai toisesta et palauta autoa takaisin ennen parkkihallin sulkeutumista, voit laittaa auton tauko-tilaan, jolloin emme peri sinulta tuntivuokraa yötunneilta.
3. Jäsenyys ja irtisanoutuminen
EkoRent jäseneksi voit hakea, jos...

- olet vähintään 18 vuotias

- sinulla on voimassaoleva ajokortti, vähintään vuosi ajokokemusta sekä kaikki kortin vaiheet suoritettuna

- hallitset auton kaupunkiajossa kaikkina vuodenaikoina

- sinulla on Visa- tai Mastercard-luottokortti

Kuinka liityn EkoRentin jäseneksi?
Voit liittyä jäseneksi osoitteessa www.ekorent.fi.
Kuinka pian saan EkoRentin jäsenyyden?
Jos täytät jäsenyysehdot, saat jäsenyyden heti ja voit vuokrata auton välittömästi hakemuksen täytettyäsi. 
Voiko yritys liittyä EkoRentin jäseneksi?
Kyllä! EkoRentin Yritysasiakkuus on hyvä tapa säästää rahaa verrattuna taksiin tai yrityksen omaan autoon. Lisäksi saat helpomman kirjanpidon ja vihreämmän yrityskuvan.
Voinko liittyä EkoRentin jäseneksi ulkomaisella ajokortilla?
Kyllä voit.
Milloin EkoRentin auton käytöstä laskutetaan?
Palvelusta laskutetaan seuraavasti:
 • Taukotuntien ulkopuolella maksu ajotunneista veloitetaan heti vuokraussession päätyttyä
 • Taukotuntien aikana ajetuista kilometreistä veloitetaan maksu kuukauden vaihteessa
 • A-paketin ("Satunnaiskäyttäjä") liittymismaksu veloitetaan rekisteröinnin yhteydessä
 • B-paketin ("Säännöllisesti tarvitseva") kuukausimaksu veloitetaan kuukauden vaihteessa 
Voiko joku muu ajaa vuokraamallani autolla?
Auton luovuttaminen on sallittua vai toisen EkoRentin jäsenen käyttöön. Jos luovutat auton jonkun muun kuin toisen EkoRent-jäsenen käyttöön, olet itse täysimääräisesti vastuussa kaikista aiheutetuista vahingoista. Lisäksi saatat menettää EkoRent-jäsenyytesi.
Kuinka voin irtisanoa jäsenyyteni?
EkoRentin jäsenyyden irtisanomisaika on 3 kuukautta. Jos jostain syystä haluat irtisanoutua jäsenyydestä, kuulemme mielellämme, miksi haluat tehdä niin, jotta voimme varmistaa, ettei syy ollut palvelussa itsessään. Jäsenyyden voit irtisanoa ilmoittamalla siitä meille puhelimella (+358 400 263 960 ), sähköpostilla (info@ekorent.fi), tai suoraan omilla tunnuksilla jäsensivuillamme. Sopimuskauden mahdolliset maksamattomat kulut joudumme kuitenkin aina veloittamaan.
Miten lisään uuden maksukortin?
 1. Kirjaudu sisään OmaEkoRentiin osoitteessa oma.ekorent.fi
 2. Valitse oikeasta yläreunasta "Oma tili" ja sen jälkeen "Asetukset"
 3. Paina nappia "Lisää maksutapa" ja sen jälkeen "Lisää"
 4. Seuraa sivuston antamia ohjeita
Miten vaihdan uuden puhelinnumeron tililleni?
 1. Kirjaudu sisään OmaEkoRentiin osoitteessa oma.ekorent.fi vanhalla puhelinnumerollasi
 2. Valitse oikeasta yläreunasta "Oma tili" ja sen jälkeen "Asetukset"
 3. Paina nappia "Lisää puhelinnumero"
 4. Kirjoita uusi puhelinnumero ja sen kuvaus. Vahvista painamalla "Lisää puhelinnumero"
 5. Uusi puhelinnumero on ilmestynyt Profiili-sivulle kohtaan "Puhelinnumeroni". Poista vanha numero tililtäsi painamalla nappia "Poista" vanhan puhelinnumeron kohdalla 
4. Vakuutus ja vahingot
Millaiset vakuutussäännöt EkoRentillä on?
Autoissamme on normaali suomalainen liikennevakuutus.
Kuinka suuri on omavastuu ja milloin se pitää maksaa?

Omavastuun osuus on suurimmillaan valitusta jäsenyydestä riippuen 700 - 900 euroa eli merkittävästi alhaisempi kuin muilla autovuokraamoilla. Vuokraajana olet velvollinen korvaamaan summaan asti seuraavissa tapauksissa:

 • Korvaamaan autolle ja sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot.

 • Korvaamaan autosta vuokra-aikana kadonneet osat ja lisävarusteet.

 • Suorittamaan vahingon aiheuttamalta seisonta-ajalta sopimuksen mukaisen vuorokausimaksun, kuitenkin enintään 10 vuorokaudelta. Seisonta-aika alkaa kulua vahinkopäivästä.

   

Omavastuu ei kuitenkaan rajoita seuraavista tai niihin rinnastettavista syistä aiheutuneiden vahinkojen kustannuksia:

 • ylikuormaus
 • tupakanpolton tai viiltojen aiheuttamat verhoiluvahingot

 • ajaminen tyhjillä renkailla

 • autolla liikkeelle lähtö irrottamatta latauskaapelia

 • lumivahingot, jos niistä on varoitettu merkillä (lumen pudotus katolta)

 • ajaminen auton ulkomitat huomioiden liian ahtaissa tiloissa

 • ajaminen teiden ulkopuolella tai alueilla, joita ei ole tarkoitettu autolla ajoon

Kattaako oman autoni vakuutus EkoRentin auton vahingot?

Ei kata. Suomessa liikenne- ja autovakuutukset ovat ajoneuvokohtaisia.

Voinko pienentää omavastuuni?

Omavastuuosuus on A-jäsenille maksimissaan 900 euroa, B-jäsenille maksimissaan 700 euroa.

Mitä tapahtuu jos vakuutusta tarvitaan?

Onnettomuustilanteet voidaan jakaa kahteen eri tyyppiin:


 1. Vastapuoli on syyllinen onnettomuuteen. Perustuen siihen, mitä olet raportoinut onnettomuudesta ja miten poliisi asian tulkitsee, vastuu vahingosta ei ole sinun, vaan vastapuolen. Tässä tapauksessa vastapuolen auto- ja liikennevakuutukset korvaavat vahingon ja sinun ei tarvitse maksaa omavastuuta vakuutuksesta. Jos kuitenkin vakuutusyhtiöt tulkitsevat sinun vaikuttaneen onnettomuuteen tai olevan siitä vastuullinen, joudut vastaamaan vahingosta omavastuun ylärajaan saakka, mikäli korjaus, yms. kulut menevät yli omavastuuosuuden.

 2. Sinä olet syyllinen onnettomuuteen. Valitettavasti tässä tapauksessa joudut vastaamaan vahingoista vuokrausehtojen mukaisesti, pääsääntöisesti omavastuuosuuden ylärajaan saakka, mutta joissakin tapauksissa koko vahingosta.

Mitä jos olen eri mieltä vakuutusyhtiön kanssa vahingosta?

Vakuutuslaitoksen päätökseen tyytymätön voi hakea siihen muutosta liikennevahinkolautakunnalle (http://www.liikennevahinkolautakunta.fi) osoitetulla kirjallisella valituksella. Tästäkin huolimatta joudumme perimään sinulta omavastuuosuuden, jos valituksen käsittelyn aikana sitä meiltä vaaditaan.

Entä jos autossa ilmenee tekninen vika vuokrauksen aikana?

EkoRent vastaa autossa vuokra-aikana ilmenevästä teknisestä viasta, joka ei johdu sinun käyttövirheestäsi ja/tai huolimattomuudestasi. Edellyttäen että virhe tai vika on EkoRentin vastuulla ja mikäli se on matkan jatkamiseksi välttämätöntä korjata, voit oma-aloitteisesti korjauttaa auton EkoRentin kustannuksella enintään 75 euron arvosta. Ilmoitus tästä tulee kuitenkin tehdä ennen korjausta ja heti tilanteen ilmetessä numeroon +358 400 263 960. Korjaustyöstä ja suoritetusta maksusta on toimitettava tosite EkoRentille osoitteeseen info@ekorent.fi. Liitä mukaan myös henkilötietosi sekä sen pankkitilin tiedot, jolle maksu suoritetaan.

5. Yritys ja Palvelu
Mikä on EkoRent?

EkoRent on vuonna 2014 avattu sähköautojen tuntipohjainen yhteiskäyttö- ja vuokrauspalvelu, ja ensimmäinen ja ainoa autovuokraamo, jonka kaikkien autojen yhteenlasketut CO2-päästöt ovat nolla. Lue lisää yrityksestämme täältä.

Miksi valita EkoRent?

Ainutlaatuinen EkoRent-ohjelmisto tekee palvelusta helppokäyttöisen. Ohjelmisto tarjoaa sijaintitietoa hyödyntäen lähimmän auton asiakkaan käyttöön, kertoen samalla selkeästi auton potentiaalisen toimintamatkan ennen seuraavaa latausta.


Edullinen palvelu on yksinkertaisesti hinnoiteltu ja perustuu palvelun todelliseen käyttöön. Vuokrahinta sisältää rajoittamattomat kilometrit, vakuutukset, lataukset sekä pysäköinnin EkoRent-palvelupisteillä. Autoa voit käyttää juuri niin kauan kuin sinulla on tarvetta, ilman pelkoa muiden autovuokraamoiden käyttämistä myöhästymissakoista. Jos et ehdi palauttaa autoa illalla ennen parkkihallin sulkeutumista tai muusta syystä päätätkin palauttaa auton vasta aamulla, voit asettaa auton yöksi ”tauko”-tilaan, jolloin sinulle ei tule siitä lisäkustannuksia. Yöaikaan tapahtuvasta käytöstä perimme sinulta vain kohtuullisen kilometrikorvauksen.


EkoRentin palvelua voi käyttää hyvillä mielin, sillä käyttämällä sähköautoa säästät luonnonvaroja niin energian kuin raaka-aineidenkin muodossa.

Miksi EkoRentin palvelu on päästötön?
EkoRentin täyssähköautot toimivat puhtaasti sähköenergialla. Niissä ei ole pakoputkea, eivätkä ne siten synnytä hiilidioksidi- eikä pienhiukkaspäästöjä. Kun myös EkoRent palvelun käyttämä lataussähkö on tuotettu mahdollisuuksien mukaan ilman fossiilisia polttoaineita, on palvelu hajutonta ja päästötöntä.
Miten EkoRent voi tarjota ekologista palveluaan niin edullisesti?

Monet ekologiset tuotteet ovat hinnaltaan kalliimpia niiden korkeampien suunnittelu-, tuotanto- sekä jakelukustannusten takia. Sähköautojen vuokraamisen edullinen hinta perustuu niiden alhaisiin käyttökustannuksiin, kalustomme korkeaan käyttöasteeseen sekä tietotekniikan ja tarkasti valittujen partnereiden mahdollistamaan tehokkaaseen ja kevyeen organisaatiorakenteeseen. Pitämällä autot siistinä ja käyttämällä niitä kuin omaansa voivat asiakkaamme osaltaan auttaa pitämään palvelun edullisena myös jatkossa.


Ekologisempi EkoRent-palvelu on useammastakin syystä. EkoRent tarjoaa vain täyssähköautoja sekä automalleja, joissa ekologisuus on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa materiaaleja valittaessa. Sähköauton lyhytaikainen vuokraaminen kaupunkikäyttöön on jo itsessään ekoteko, joka vähentää päästöjä sekä autojen määrää kaupungeissa, ja vapauttaa alueita muihinkin kaupunkilaisten tarpeisiin kuin liikenteen käyttöön.

6. Palvelunkäyttäjän kuusi kultaista neuvoa
Palvelunkäyttäjän kuusi kultaista neuvoa

1. Kohtele autoa kuin omaasi samalla muistaen, ettet ole sen ainoa käyttäjä.

2. Tarkasta auto aina ennen vuokrausta ja ilmoita mahdollisista vahingoista ja kohtuuttomasta epäsiisteydestä ennen käyttöönottoa.

3. Jos autolle tapahtuu ajoaikana vahinko, ilmoita siitä EkoRentille ennen auton palauttamista. Voit soittaa numeroon +358 400 263 960 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen info@ekorent.fi.

4. Palauta auto siistinä. Poista omat tavarasi ja roskasi autosta ennen kuin lopetat vuokrauksen.

5. Tupakointi, syöminen ja lemmikkien kuljettaminen autolla on kielletty.

6. Kun palautat auton EkoRent-palvelupisteelle, muista kytkeä se lataukseen. Palauta auto aina samalle palvelupisteelle, kuin mistä se on noudettu.

Yhteiskäyttöautot
Kuinka voin käyttää EkoRentin yhteiskäyttöautoja?

Yhteiskäyttöautot ovat tarkoitettu rajatulle käyttäjäjoukolle. Jos kuulut palvelun sallittuun käyttäjäjoukkoon, palveluun rekisteröityminen on helppoa. Valitset vain itsellesi kyseisen taloyhtiön tai yrityksen palvelupaketin liittyessäsi EkoRent-jäseneksi. Tarvittaessa saat lisää tietoa palvelun tilaajalta (esimerkiksi taloyhtiö tai yritys) tai EkoRent-myynnin numerosta +358 400 263 960.

Kalasataman yhteiskäyttöautot (nyt avoinna kaikille EkoRent-asiakkaille!)

Kalasataman yhteiskäyttöautojen käyttämiseksi tarvitset palvelupisteen pysäköintihallin kulkuluvan, jonka voit pyytää osoitteesta info@ekorent.fi. Mainitse viestissä nimesi ja puhelinnumerosi ja käytä lähettämiseen samaa sähköpostiosoitetta, kuin mitä olet käyttänyt EkoRent-palveluun rekisteröitymiseen.

Onko yhteiskäyttöautojen hinnoittelu samanlainen kuin vuokra-autoilla?

Yhteiskäyttöautopalvelun hinnoittelu voi poiketa merkittävästikin vuokra-autopalvelun hinnoittelusta. Tarkista hinnat palvelun tilaajalta tai EkoRent-myynnin numerosta +358 400 263 960. Hinnasto löytyy myös omalta yhteiskäyttöautopalvelupisteeltäsi.


Muut kuin organisaatiosi yhteiskäyttöautot eivät kuulu sopimuksen piiriin. Muiden autojen käytöstä sinulta veloitetaan kuin olisit Satunnaiskäyttäjä (hintapaketti A). Katso lisätietoja Hinnat-sivultamme.

Voinko palauttaa yhteiskäyttöauton mille tahansa EkoRent-palvelupisteelle?

EkoRent-yhteiskäyttöautoa voivat käyttää vain tilaajan määrittelemät rajatut henkilöt, joten auto tulee aina palauttaa samalle yhteiskäyttöautopalvelupisteelle, kuin mistä se on haettu. 

Kuinka suuri on omavastuu?

Yhteiskäyttöauton käyttäjän omavastuun maksimiosuus on nähtävissä oman yhteiskäyttöautopalvelupisteen hinnastossa. Voit myös tarkistaa maksimiomavastuuosuuden soittamalla EkoRent-myynnin numeroon +358 400 263 960.

 

Vuokraajana olet velvollinen korvaamaan summaan asti seuraavissa tapauksissa:

 • Korvaamaan autolle ja sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot.
 • Korvaamaan autosta vuokra-aikana kadonneet osat ja lisävarusteet.
 • Suorittamaan vahingon aiheuttamalta seisonta-ajalta sopimuksen mukaisen vuorokausimaksun, kuitenkin enintään 10 vuorokaudelta. Seisonta-aika alkaa kulua vahinkopäivästä.

 

Omavastuu ei kuitenkaan rajoita seuraavista tai niihin rinnastettavista syistä aiheutuneiden vahinkojen kustannuksia:

 • ylikuormaus
 • tupakanpolton tai viiltojen aiheuttamat verhoiluvahingot
 • ajaminen tyhjillä renkailla
 • autolla liikkeelle lähtö irrottamatta latauskaapelia
 • lumivahingot, jos niistä on varoitettu merkillä (lumen pudotus katolta)
 • ajaminen auton ulkomitat huomioiden liian ahtaissa tiloissa
 • ajaminen teiden ulkopuolella tai alueilla, joita ei ole tarkoitettu autolla ajoon
Koskevatko vuokra-autojen ja yhteiskäyttöautojen käyttäjiä samansuuruiset virhemaksut?

Kyllä, virhemaksut ovat samansuuruiset ja nähtävissä Virhemaksut-dokumentista.