Tilaa uutiskirjeemme

Sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu

Ajankohtaista:

Sähköautoja ja uusiutuvaa energiaa

Blogi: Markus Torvinen, Joukon Voima


Pidän autoista ja varsinkin siitä fiiliksestä kun ohituskaistalle ryhmittäytyessä polkaiset kaasua ja moottorin äänet kutittaa vatsanpohjaa kun samaan aikaan kiihtyvyys tarraa auton istuinta vasten. Myönnän siis olevani jonkinasteinen automies. Ensimmäinen kokemukseni sähköautoilusta oli marraskuussa 2016, kun Joukon Voima oli järjestämässä sijoittajailtaa Henry Fordin kadun pääkonttorille ja tarvitsin autoa työkäyttöön. Joukon Voima tarjoaa työsuhde-etuna EkoRentin palvelun työntekijöilleen. Tuolloin omistin vielä auton, mutta olin jo tovin miettinyt omistamisen järkevyyttä Helsingissä asuvana.


10 minuuttia sähköauton ratissa muutti ajatukseni auton omistamisesta ja autoilusta. Ajattelin: “Ei enää päänsärkyä parkkipaikoista kotipihassa tai auton viemisestä huoltoon”, mutta myös “Kumpi on siistimpää!? V8 soundit ja teho, vai sähköauton pieni pihinä ja välitön tehoalue käytössä?”. Voin helposti kuvailla arkeni Etelä-Suomessa helpottuneen tämän palvelun avulla.

Yrityksemme liiketoiminnan valossa sähköautojen yleistyminen maassamme on mielenkiintoinen ilmiö. Sähköautoverkoston ja puhtaan energian joukkorahoittaminen on tehokas ja sitouttava tapa laajentaa palvelua Suomessa. Pystymme myös samalla tekemään tehokkaan ja varman markkinatutkimuksen siitä, millä alueilla palvelu on tarpeellinen. Onnistuneen joukkorahoituskampanjan myötä palvelu saa uusiksi käyttäjikseen aktiivisia ja sitoutuneita sähköautoilijoita. Mielenkiinnolla seuraamme EkoRentin kehittymistä ja jatkamme yhteistyötä. Olisi hienoa päästä toteuttamaan projekteja yhdessä myös Suomen ulkopuolella!