Energiatuotannon ja Liikkumisen Vallankumous

Aurinkosähkön hinta tippunut sadasosaan!

EkoRent yhteiskäyttöauto Levin huipulla. Kuvaajana kesän 2017 uudisraivaaja Ilari Kuoppala!Aurinkokennoteknologia on nopeasti muuttunut pienten piirien harrastelusta vakavasti otettavaksi ja taloudelliseksi energiantuotantomuodoksi.Helsingin Sanomien tuoreessa artikkelissa (Energiatuotannon vallankumous jo käynnissä) kerrotaan, että aurinkosähkön hinta on laskenut viimeisen 40 vuoden aikana noin sadasosaan! Vaikka aurinkosähkön tuotanto on hyvin ennustettavaa ja laitteiston toimittajia sekä niiden huoltopalveluita löytyy jo pelkästään pääkaupunkiseudulta kymmeniä, ovat monet yritykset ja taloyhtiöt Suomessa edelleenkin varovaisia aurinkosähköinvestointien suhteen. Sen sijaan kuluttajat, me tavalliset suomalaiset, olemme jo valmiimpia siirtymään puhtaaseen energiaan, ja Energiateollisuuden tutkimuksen mukaan lähes 90% suomalaisista haluaakin enemmän aurinkosähköntuotantoa.

EkoRentin palvelujen lähtökohtana on ollut, että uusista teknologioista ja palveluista perillä olevat nykykaupunkilaiset eivät halua maksaa omistamisesta, vaan käyttämisestä. Yksi päätavoitteistamme on vähentää kallista ja tehotonta omistusautoilua, ja yhteiskäyttöautopalvelumme onkin onnistunut tässä erinomaisesti: Yhteiskäyttöasiakkaillemme tehdyssä kyselytutkimuksessa selvisi, että omistusautojen määrä oli palveluun liittymisen jälkeen pienentynyt melkein puoleen! Lisäksi lähes 80% ilmoitti, että kokivat liittymisen jälkeen vähemmän tarvetta omistusauton hankkimiselle. Yhteiskäyttöiset sähköautot ovat selvästi tarjonneet sitä, mitä asukkaat haluavat!

Olemme jo pitkään ja aina tilaisuuden suodessa puhuneet aurinkosähkön ja yhteiskäyttösähköautojen erinomaisesta synergiasta, jonka avulla aurinkosähkövoimala voidaan toteuttaa uuteen kerrostaloon parhaassa tapauksessa kaavoituksen avulla täysin ilmaiseksi. Voimassa olevan käytännön mukaan kaavoittaja määrittää uuden kerrostalon pysäköintipaikkojen määrälle alarajan.Jos alaraja ei olisi tiukasti määritelty, vaan joustaisi kohteissa, joissa tarjotaan asukkaille sähköautojen yhteiskäyttöautopalvelua, säästäisi kiinteistön rakennuttaja jopa satoja tuhansia euroja vähentämällä tarpeettomia parkkipaikkoja. Joustavalla kaavoituksella saadut säästöt alentaisivat rakennuskustannuksia ja siten vuokria, ja mahdollistaisivat erilaisten palveluiden tarjoamisen asukkaille. Sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu toisi säästöjä myös asukkaille, jotka luopuisivat omasta (kakkos- tai jopa ykkös-) autostaan, ja mahdollistaisi edullisen ja paikallisesti tuotetun energian saannin suoraan omalta katolta.

EkoRentin ja Setlementtiasuntojen Helsingin Malmilla sijaitseva, kaikille avoin yhteiskäyttöauto ladataan kerrostalon katolla sijaitsevan 40 kilowatin aurinkosähkövoimalan avulla. Malmin asuintalo toteuttaa Setlementtiasuntojen Living as a Service-konseptia näyttäen hienoa esimerkkiä siitä kuinka kaupunkiasumista voidaan parantaa palveluiden avulla.EkoRentin sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu mahdollistaa asukkaille puhtaan ja edullisen liikkumisen silloin kun autolle on tarvetta, ja hyödyntää samalla paikallisesti tuotettua energiaa. Tämän mallin toivomme leviävän useisiin muihinkin talo-, ja miksei toimistorakennuksiinkin. Siis vähemmän uusia tarpeettomia pysäköintipaikkoja, ja enemmän kestävää asumista, puhdasta liikkumista, ja säästöjen mahdollistamia uusia asukkaita kiinnostavia palveluita!Joko teillä on yhteiskäyttöinen sähköauto, aurinkopaneeleilla tai ilman?Aurinkoisin terveisin,Juuso & Juha EkoRent on vuonna 2014 perustettu ja mm. WWF:n toimesta palkittu Suomen johtava täyssähköautojen tuntivuokrausta sekä yhteiskäyttöpalvelua tarjoava yritys. EkoRent on myös ainoa autovuokraamo jonka kaikkien autojen yhteenlasketut CO2 päästöt ovat pyöreä nolla. Sähköinen yhteiskäyttöauto minimoi liikkumisesta syntyviä päästöjä ja parantaa kaupunkien ilmanlaatua. Lisäksi EkoRent-vuokra ja yhteiskäyttöautot säästävät rahaa verrattuna omaan autoon ja antavat ympäristöstään välittävälle käyttäjälle hyvän mielen.