Euroopan viisi kuuminta täyssähköautoa

Rakastut ensimmäiseen!

Sähköautoja on alkanut vihdoin näkymään myös Suomenkin katukuvassa, ainakin täällä Helsingissä Teslan aloitettua myynti suomessa alkuvuodesta 2014. Trafin tietojen mukaan Tesloja on nyt myöty suomessa 119 kappaletta, joka on kaukana Norjan myynneistä, jossa viime vuoden loppuun mennessä oli myyty joy yli 6000 Teslaa. Tätä toki Norjassa on tukenut Norjan sähköautojen tuet, kuten oikeus käyttää bussikaistoja, ilmainen pysäköinti ja veroalennukset.Euroopassa viime vuonna täyssähköautoja markkinaosuus oli noin 0,5% kaikista Euroopassa myydyistä autoista mikä on tosin paljon enemmän kuin Suomessa, jossa täyssähköautoja on rekisterissä tällä hetkellä noin 425 , eli noin 0,01% koko autokannasta. Mitkä ovat siis Euroopassa tällä hetkellä parhaiten myyvät täyssähköautot.

5. BMW i3

Bayerilaisetkin ovat saaneet sähköautonsa liikkeelle, ja napanneet Euroopan myydyimpien autojen listalla viidennen sijan. BMW i3:n valmistus alkoi vuonna 2013. BMW i3:ssa oletuksena on 125kW sähkömoottori ja 22 Kwh tunnin lithium-ion paristot, joiden luvataan tarjoavan 160km toimintasäteen. Lisäksi BMW i3:een on saatavilla range extender nimellä myytävä polttomoottori generaattori, jolla saadaan toimintasäde nostettua noin 320 kilometriin.  Autoon on haettu keveyttä tekemällä auto pitkälti hiilikuiduista. BMW i3 ei näytä olevan vielä ainakaan saatavilla Suomessa. Lisätietoja BMW i3:sta wikipediasta.

4. Volkswagen E-Golf

Neljäntenä listalla on Volkswagen E-Golf, joka julkaistiin Frankfurt motor showssa 2013.  Autojen tuotanto alkoi 2014. Auton virallinen  EPA toimintasäde on 134 km ja siitä löytyy 85kW sähkömoottori ja 24,2 kWh:n
litium-ion akut. E-Golf on saatavilla Suomessa ja VW:n sivujen mukaan sen hinta on noin 41 000€

3. Tesla Model S

Kolmennalla sijalla on aivan eri hintaluokassa kilpaileva Tesla. Tesla kilpailee hinnan lisäksi aivan eri luokassa. Autosta löytyy 310 kW:n sähkömoottori ja sitä saa joko 70 tai 85kWh:n akuilla, jotka tarjoavat joko 390km tai 426km toimintasäteen. Tesla kiihtyy “naurettavalla” tehoasetuksella nollasta sataan alle kolmessa sekunnissa. Suomessa Teslan saa edullisimmillaan 85 400€:lla, josta huolimatta Teslasta on alkanut tulla välttämättömyys monelle silmäätekevälle.

2. Renault Zoe

Toiseksi myydyimmäksi on kiilannut Ranskalainen Renault
Zoe. Zoesta löytyy 65 kW:n moottori ja 22 kWh:n akut. Toimintasäteeksi Renault lupaa noin 150 km. Ranskalaisten kotimaallisuus näkyy, ja Renaultin myynnistä suurin osa onkin kotimaahan.

1. Nissan Leaf

Maailman myydyin ja tällä hetkellä myydyin sähköauto Euroopassa on Nissan Leaf, jota myytiin vuoden 2015 ensimmäisen viiden kuukauden aikana yli 6 700 kappaletta.  Nissan Leaf julkaistiin jo vuonna 2010.  Nissan Leaf:sta löytyy 80kW:n moottori, jonka energian tarjoaa 24 kWh:n Lithium-ion akut.
Toimintasäteeksi Nissan lupaa autolle noin 199 kilometriä mikä käytännössä on noin 150-160 kilometriä kelistä ja ajotavasta riippuen.  Leafin pikalatausverkosto on myös suomen kattavin joten sillä voi helposti lähteä myös kaupungin ulkopuolelle. Autosta löytyy iso navigaattori minkä avulla lähimmät latauspisteet ovat aina helposti löydettävissä ja matkasuunnitelman tekeminen erittäin helppoa. Navigaattori osaa kertoa käyttäjällä tarvitseeko reitin varrella ladata ja missä sen voi tehdä. Leafillä onkin miellyttävä ajaa ja auton äänetön liikkuminen yhdistettynä nopeaan kiihtyvyyteen onkin unelma yhdistelmä liikkumiseen kaupunki alueella. Kokeile Euroopan suosituinta sähköautoa jo tänään. EkoRentillä käytät Nissan Leaf:iä edullisimmillaan vain 7€:lla tunti!Rekisteröidy nyt ja lähde ajelulle!