Tilaa uutiskirjeemme

Sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu

Ajankohtaista:

Onnea Turku ja Samppalinna!

Sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu avattu Turkuun

EkoRent avasi tänään sähköautojen yhteiskäyttöpalvelun Turun Samppalinnaan. 

Yhteiskäyttöpalvelulla varustettava Setlementtiasuntojen talo edistää ihmisläheisempää ja yhteisöllisempää asumista sekä ympäristöystävällistä ja kestävää liikkumista. 

Sähköautojen yhteiskäyttöpalvelu tekee asumisesta kohtuuhintaisempaa, koska kalliit autopaikat ovat tehokkaammin käytössä. Samppalinnan talojen asukastiloissa on mahdollisuus monenlaiseen yhteiseen toimintaan ja yhteiskäyttöiset sähköautot mahdollistavat osaltaan asukkaan etusijalle laittamisen.

Olemme erittäin iloisia, että Setlementtiasunnot Oy valitsi EkoRentin palvelun ja osoittaa edelläkävijyyttä siinä, kuinka kestävää kaupunkiasumista toteutetaan. Toivomme, että uudiskohteissa laajemminkin otettaisiin huomioon asukkaiden oikeat tarpeet, ja yhteiskäyttöautojen omistusautoja vähentävä vaikutus. Kaikki eivät halua enää omistaa tai tarvitse omaa autoa. 

EkoRent palvelua Samppalinnan Setlementin asukkaat pääsevät käyttämään tästä päivästä alkaen. 

EkoRent on vuonna 2014 perustettu ja mm. WWF:n toimesta palkittu Suomen johtava täyssähköautojen tuntivuokrausta sekä yhteiskäyttöpalvelua tarjoava yritys. EkoRent on myös ainoa autovuokraamo jonka kaikkien autojen yhteenlasketut CO2 päästöt ovat pyöreä nolla. Sähköinen yhteiskäyttöauto minimoi liikkumisesta syntyviä päästöjä ja parantaa kaupunkien ilmanlaatua. Lisäksi EkoRent-vuokra ja yhteiskäyttöautot säästävät rahaa verrattuna omaan autoon ja antavat ympäristöstään välittävälle käyttäjälle hyvän mielen.

Setlementtiasunnot Oy on Suomen Setlementtiliiton ja Kalliolan setlementin vuonna 2000 perustama yhteiskunnallinen ARA-rakennuttaja. Setlementtiasunnoilla on kuudessa kaupungissa 21 taloa, 1100 vuokra-asuntoa ja 400 asumisoikeusasuntoa. Uusin kortteli, Jätkäsaaren Sukupolvienkortteli, palkittiin Vuoden 2017 parhaat ARA-neliöt -tunnustuspalkinnolla. Seuraavat yhteisölliset monisukupolvitalot valmistuvat Helsingin Kruunuvuorenrantaan 2018, Sompasaareen 2019 ja Kalasatamaan 2019, Turun Kupittaalle 2018, Joensuun Penttilänrantaan 2018 ja Tampereen Härmälänrantaan alkuvuodesta 2019.