UKK

Usein kysyttyä

Auton käyttö

Kuinka rekisteröidyn jäseneksi?

Voit rekisteröityä osoitteessa varaa.ekorent.fi.

Kuinka varaan auton?

Rekisteröidyttyäsi jäseneksi voit varata auton osoitteessa varaa.ekorent.fi. Voit joko valita suoraan haluamasi auton kartalta tai listasta, tai etsiä sopivan auton varausajankohdan perusteella.

Jos valitset auton suoraan kartalta tai listasta

 • Valitse vuokrauksesi alussa vaadittu ajokilometrimäärä
 • Valitse haluamasi auto ja avaa auton varauskalenteri
 • Merkitse kalenteriin varausaikasi alku- ja loppuaika
 • Paina ”Valitse”
 • Tarkista varauksesi tiedot ja hinta
 • Paina ”Varaa”
 • Kun vuokrauksesi alkuun on alle 5 minuuttia, voit avata palvelupisteellä olevan avainlokeron avauskoodilla. Saat auton avaimet avainlokerosta

Jos etsit auton varausajankohdan perusteella

 • Syötä lomakkeella varauksen alkamis- ja loppumisajankohta
 • Valitse vuokrauksesi alussa vaadittu ajokilometrimäärä
 • Karttanäkymä ja autolista päivittyvät automaattisesti antamiesi ehtojen mukaisesti
 • Valitse kartalta tai listasta haluamasi auto
 • Näet varausaikasi kalenterinäkymässä. Paina ”Valitse”
 • Tarkista varauksesi tiedot ja hinta
 • Paina ”Varaa”
 • Kun vuokrauksesi alkuun on alle 5 minuuttia, voit avata palvelupisteellä olevan avainlokeron avauskoodilla. Saat auton avaimet avainlokerosta

Milloin ja miten saan vuokraamani auton avaimet?

Auton avaimet sijaitsevat auton palvelupisteellä olevassa avainlaatikossa, jonka avaamiseen tarvitset kertakäyttöisen numerokoodin. Numerokoodi pyydetään vuokrauksen aloitusnäkymässä, johon pääset osoitteessa varaa.ekorent.fi 5 minuuttia ennen vuokrauksesi alkamista.

Kuinka pitkään pystyn ajamaan autoa yhdellä latauksella?

EkoRentin sähköautolaivue koostuu tällä hetkellä Nissan Leaf-täyssähköautoista. Leafin toimintasäde vanhassa mallissa on noin 160 km (valmistajan arvio 199 km) kaupunkinopeuksilla ja uudessa mallissa noin 220 km (valmistajan arvio 250 km) kaupunkinopeuksilla.

Maantienopeuksilla ajettaessa toimintasäde pienenee suuremman tehonkulutuksen vuoksi. Nopeuden lisäksi auton toimintasäteeseen vaikuttavat ilmastoinnin käyttö, ulkoilman lämpötila ja Leafin oman ECO-toiminnon käyttö (kts. seuraava kysymys).

Miten voin maksimoida ajomatkani yhdellä latauksella?

 1. Aktivoi auton oma ECO-tila, joka rajoittaa auton tehonkäyttöä. ECO-tila aktivoidaan ratin oikeassa reunassa olevasta napista, jossa lukee ”ECO”. Kun ECO-tila on päällä, mittariston alalaidassa lukee ”ECO”.
 2. Suosittelemme pitkille ajomatkoille enintään 90 km/h nopeutta maantieosuuksilla.
 3. Lämmitä auto huoneenlämpötilaan ennen ajoon lähtemistä. Jos sähköauton akku on kylmä ajoon lähdettäessä, häviöt kasvavat ja auton toimintasäde pienenee merkittävästi.
 4. Kytke auton ilmastointi (A/C) pois päältä hallintapaneelin napista, jossa lukee ”A/C”. Sähköautossa ilmastointi kuluttaa samaa akkua kuin ajaminenkin.

Kuinka ajan pitkiä matkoja sähköautolla (yli 200 km)?

Pitkien matkojen suorittaminen sähköautoilla on ehdottomasti mahdollista, mutta vaatii hieman etukäteen suunnittelua.

 • Tutustu ensin huolellisesti, miten voit maksimoida auton toimintasäteen (kts. edellinen kysymys).
 • Selvitä etukäteen, missä auton nopea lataaminen tai pikalataaminen on reitin varrella mahdollista, sillä lataaminen tavallisesta pistokkeesta voi viedä useita tunteja. Latauspisteiden sijainnit näet esimerkiksi Sähköinenliikenne.fi-palvelusta, Fortumin Charge & Drive-palvelusta ja Teslan palvelusta. Pikalatauspisteelläkin varaudu noin 30 minuutin pysähtymiseen. Huomaathan, että lataamiseen saattaa liittyä rekisteröintiprosessi ja että latauspalvelun tarjoaja voi laskuttaa sinua lataamisestasi. EkoRentin autoissa oleva Latauskortti toimii ainoastaan EkoRentin omilla palvelupisteillä.
 • Jos pysähdyt matkalla paikassa, jossa on tavallinen suomalainen kotitalouksien sähköpistoke, on auton akku mahdollista ladata esimerkiksi yön ylitse hitaallakin nopeudella ja pienemmillä kustannuksilla. Auto kytketään tällöin lataukseen käyttämällä auton tavaratilan laukusta löytyvää johtoa. Huomaathan kuitenkin, että tavallinen kotitalouksien pistoke ja lämmitystolpan pistoke soveltuvat vain tilapäiseen sähköauton lataamiseen.

Suosittelemme kuitenkin, että ensikertalaisena tutustut aluksi sähköauton ominaisuuksiin kaupunkiajossa ja siirryt vasta sen jälkeen asteittain kohti pidempiä matkoja.

Auton palauttaminen

Minne EkoRent-auto palautetaan?

Auto tulee pysäköidä vapaaseen pysäköintiruutuun samalle EkoRent-palvelupisteelle, josta auto noudettiin ja kytkeä lataukseen. Sinun tulee myös lukita auton ovet ja palauttaa auton avain auton omaan avainlokeroon.

Mitä jos EkoRentin paikka on jo varattu?

Jos EkoRentin parkkiruudussa on vieras auto, pyydämme sinua kirjaamaan ylös auton rekisterinumeron ja ilmoittamaan siitä meille puhelimitse numeroon +358 400 263 960. Olemme yhteydessä kohteen järjestyksenvalvojiin ja pyydämme heitä korjaamaan tilanteen.

Entä jos auto on likainen?

Normaalissa käytössä tapahtuva likaantuminen ei haittaa. Jos kuitenkin palautat auton huomattavan likaisena, mikä vaatii normaalia enemmän puhdistustoimia, joudumme perimään sinulta 100 euron puhdistusmaksun. Auton sisätilojen merkittävästä sotkeentumisesta ja tuhoutumisesta perimme siivouksesta ja korjaamisesta aiheutuneet kulut täysimääräisenä.

Mitä jos unohdan jotain autoon tai löydän sieltä jotain?

Jos unohdat tavaroita autoon, soita meille numeroon +358 400 263 960. Jos huomaat autossa tavaroita, jotka todennäköisesti kuuluvat edelliselle käyttäjälle, laita tavara hansikaslokeroon tai tavaratilaan ja ilmoita siitä meille numeroon +358 400 263 960.

Miten toimin saadessani sakon?

Jos saat sakon, tee siitä meille välittömästi ilmoitus. Soita numeroon +358 400 263 960 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info@ekorent.fi ja kerro tapahtuneesta. Tarvitsemme sinulta ainakin seuraavat kolme tietoa: 1) auton rekisterinumero; 2) rikkomuksen kellonaika ja päivämäärä; 3) rikkomuksen tyyppi (parkkisakko, ylinopeus, jne.). Tämä on nopein ja varmin tapa välttää meitä aloittamasta tarpeettomasti perintätoimia.

Voinko pidentää vuokra-aikaani?

Valitettavasti vuokrauksen pidentäminen vuokrauksen ollessa käynnissä ei tällä hetkellä ole mahdollista.

Miten toimin, jos tiedän, että myöhästyn auton palauttamisesta?

Ilmoita meille myöhästymisestä välittömästi numeroon +358 400 263 960. Jos et ilmoita meille auton myöhästymisestä etukäteen, kyseessä on meidän näkökulmastamme mahdollinen autovarkaus, joka aiheuttaa autovarkaushälytyksen.

Jäsenyys ja irtisanoutuminen

EkoRentin jäseneksi voit hakea, jos…

 • olet vähintään 18-vuotias
 • sinulla on voimassaoleva ajokortti, vähintään vuosi ajokokemusta sekä kaikki kortin vaiheet suoritettuna
 • hallitset auton kaupunkiajossa kaikkina vuodenaikoina
 • sinulla on Visa- tai Mastercard-luottokortti

Kuinka pian saan EkoRentin jäsenyyden?

Jos täytät jäsenyysehdot, saat jäsenyyden heti ja voit vuokrata auton välittömästi hakemuksen täytettyäsi.

Voiko yritys liittyä EkoRentin jäseneksi?

Kyllä! EkoRentin Yritysasiakkuus on hyvä tapa säästää rahaa verrattuna taksiin tai yrityksen omaan autoon. Lisäksi saat helpomman kirjanpidon ja vihreämmän yrityskuvan.

Voinko liittyä EkoRentin jäseneksi ulkomaisella ajokortilla?

Kyllä voit.

Voiko joku muu ajaa vuokraamallani autolla?

Auton luovuttaminen on sallittua vai toisen EkoRentin jäsenen käyttöön. Jos luovutat auton jonkun muun kuin toisen EkoRent-jäsenen käyttöön, olet itse täysimääräisesti vastuussa kaikista aiheutetuista vahingoista. Lisäksi saatat menettää EkoRent-jäsenyytesi.

Kuinka voin irtisanoa jäsenyyteni?

EkoRentin jäsenyyden irtisanomisaika on 3 kuukautta. Jos jostain syystä haluat irtisanoutua jäsenyydestä, kuulemme mielellämme, miksi haluat tehdä niin, jotta voimme varmistaa, ettei syy ollut palvelussa itsessään. Jäsenyyden voit irtisanoa ilmoittamalla siitä meille puhelimella (+358 400 263 960 ), sähköpostilla (info@ekorent.fi), tai suoraan omilla tunnuksilla jäsensivuillamme. Sopimuskauden mahdolliset maksamattomat kulut joudumme kuitenkin aina veloittamaan.

Miten lisään uuden maksukortin?

 1. Kirjaudu sisään varauspalveluumme
 2. Valitse oikeasta yläreunasta ”Profiili” ja sen jälkeen ”Vaihda maksukortti”
 3. Seuraa sivuston antamia ohjeita

Vakuutus ja vahingot

Millaiset vakuutussäännöt EkoRentillä on?

Autoissamme on normaali suomalainen liikennevakuutus.

Kuinka suuri on omavastuu ja milloin se pitää maksaa?

Omavastuun osuus on suurimmillaan valitusta jäsenyydestä riippuen 700 – 900 euroa eli merkittävästi alhaisempi kuin muilla autovuokraamoilla. Vuokraajana olet velvollinen korvaamaan summaan asti seuraavissa tapauksissa:

 • Korvaamaan autolle ja sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot.
 • Korvaamaan autosta vuokra-aikana kadonneet osat ja lisävarusteet.
 • Suorittamaan vahingon aiheuttamalta seisonta-ajalta sopimuksen mukaisen vuorokausimaksun, kuitenkin enintään 10 vuorokaudelta. Seisonta-aika alkaa kulua vahinkopäivästä.

Omavastuu ei kuitenkaan rajoita seuraavista tai niihin rinnastettavista syistä aiheutuneiden vahinkojen kustannuksia:

 • ylikuormaus
 • tupakanpolton tai viiltojen aiheuttamat verhoiluvahingot
 • ajaminen tyhjillä renkailla
 • autolla liikkeelle lähtö irrottamatta latauskaapelia
 • lumivahingot, jos niistä on varoitettu merkillä (lumen pudotus katolta)
 • ajaminen auton ulkomitat huomioiden liian ahtaissa tiloissa
 • ajaminen teiden ulkopuolella tai alueilla, joita ei ole tarkoitettu autolla ajoon

Kattaako oman autoni vakuutus EkoRentin auton vahingot?

Ei kata. Suomessa liikenne- ja autovakuutukset ovat ajoneuvokohtaisia.

Mitä tapahtuu jos vakuutusta tarvitaan?

Onnettomuustilanteet voidaan jakaa kahteen eri tyyppiin:

 1. Vastapuoli on syyllinen onnettomuuteen. Perustuen siihen, mitä olet raportoinut onnettomuudesta ja miten poliisi asian tulkitsee, vastuu vahingosta ei ole sinun, vaan vastapuolen. Tässä tapauksessa vastapuolen auto- ja liikennevakuutukset korvaavat vahingon ja sinun ei tarvitse maksaa omavastuuta vakuutuksesta. Jos kuitenkin vakuutusyhtiöt tulkitsevat sinun vaikuttaneen onnettomuuteen tai olevan siitä vastuullinen, joudut vastaamaan vahingosta omavastuun ylärajaan saakka, mikäli korjaus, yms. kulut menevät yli omavastuuosuuden.
 2. Sinä olet syyllinen onnettomuuteen. Valitettavasti tässä tapauksessa joudut vastaamaan vahingoista vuokrausehtojen mukaisesti, pääsääntöisesti omavastuuosuuden ylärajaan saakka, mutta joissakin tapauksissa koko vahingosta.

Mitä jos olen eri mieltä vakuutusyhtiön kanssa vahingosta?

Vakuutuslaitoksen päätökseen tyytymätön voi hakea siihen muutosta liikennevahinkolautakunnalle osoitetulla kirjallisella valituksella. Tästäkin huolimatta joudumme perimään sinulta omavastuuosuuden, jos valituksen käsittelyn aikana sitä meiltä vaaditaan.

Entä jos autossa ilmenee tekninen vika vuokrauksen aikana?

EkoRent vastaa autossa vuokra-aikana ilmenevästä teknisestä viasta, joka ei johdu sinun käyttövirheestäsi ja/tai huolimattomuudestasi. Edellyttäen että virhe tai vika on EkoRentin vastuulla ja mikäli se on matkan jatkamiseksi välttämätöntä korjata, voit oma-aloitteisesti korjauttaa auton EkoRentin kustannuksella enintään 75 euron arvosta. Ilmoitus tästä tulee kuitenkin tehdä ennen korjausta ja heti tilanteen ilmetessä numeroon +358 400 263 960. Korjaustyöstä ja suoritetusta maksusta on toimitettava tosite EkoRentille osoitteeseen info@ekorent.fi. Liitä mukaan myös henkilötietosi sekä sen pankkitilin tiedot, jolle maksu suoritetaan.

Yritys ja palvelu

Mikä on EkoRent?

EkoRent on vuonna 2014 avattu sähköautojen tuntipohjainen yhteiskäyttö- ja vuokrauspalvelu, ja ensimmäinen ja ainoa autovuokraamo, jonka kaikkien autojen yhteenlasketut CO2-päästöt ovat nolla. Lue lisää yrityksestämme täältä.

Miksi valita EkoRent?

Ainutlaatuinen EkoRent-ohjelmisto tekee palvelusta helppokäyttöisen. Ohjelmisto tarjoaa sijaintitietoa hyödyntäen lähimmän auton asiakkaan käyttöön, kertoen samalla selkeästi auton potentiaalisen toimintamatkan ennen seuraavaa latausta.

Edullinen palvelu on yksinkertaisesti hinnoiteltu ja perustuu palvelun todelliseen käyttöön. Vuokrahinta sisältää rajoittamattomat kilometrit, vakuutukset, lataukset sekä pysäköinnin EkoRent-palvelupisteillä. Autoa voit käyttää juuri niin kauan kuin sinulla on tarvetta, ilman pelkoa muiden autovuokraamoiden käyttämistä myöhästymissakoista. Jos et ehdi palauttaa autoa illalla ennen parkkihallin sulkeutumista tai muusta syystä päätätkin palauttaa auton vasta aamulla, voit asettaa auton yöksi ”tauko”-tilaan, jolloin sinulle ei tule siitä lisäkustannuksia. Yöaikaan tapahtuvasta käytöstä perimme sinulta vain kohtuullisen kilometrikorvauksen.

EkoRentin palvelua voi käyttää hyvillä mielin, sillä käyttämällä sähköautoa säästät luonnonvaroja niin energian kuin raaka-aineidenkin muodossa.

Miksi EkoRentin palvelu on päästötön?

EkoRentin täyssähköautot toimivat puhtaasti sähköenergialla. Niissä ei ole pakoputkea, eivätkä ne siten synnytä hiilidioksidi- eikä pienhiukkaspäästöjä. Kun myös EkoRent palvelun käyttämä lataussähkö on tuotettu mahdollisuuksien mukaan ilman fossiilisia polttoaineita, on palvelu hajutonta ja päästötöntä.

Miten EkoRent voi tarjota ekologista palveluaan niin edullisesti?

Monet ekologiset tuotteet ovat hinnaltaan kalliimpia niiden korkeampien suunnittelu-, tuotanto- sekä jakelukustannusten takia. Sähköautojen vuokraamisen edullinen hinta perustuu niiden alhaisiin käyttökustannuksiin, kalustomme korkeaan käyttöasteeseen sekä tietotekniikan ja tarkasti valittujen partnereiden mahdollistamaan tehokkaaseen ja kevyeen organisaatiorakenteeseen. Pitämällä autot siistinä ja käyttämällä niitä kuin omaansa voivat asiakkaamme osaltaan auttaa pitämään palvelun edullisena myös jatkossa.

Ekologisempi EkoRent-palvelu on useammastakin syystä. EkoRent tarjoaa vain täyssähköautoja sekä automalleja, joissa ekologisuus on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa materiaaleja valittaessa. Sähköauton lyhytaikainen vuokraaminen kaupunkikäyttöön on jo itsessään ekoteko, joka vähentää päästöjä sekä autojen määrää kaupungeissa, ja vapauttaa alueita muihinkin kaupunkilaisten tarpeisiin kuin liikenteen käyttöön.