Virhemaksut

Virhemaksut

Tapaus Virhemaksu Kuvaus
Auton palauttaminen myöhässä 15 € jokaisesta myöhästyneestä varttitunnista, minimimaksu 45 € Asiakas ei ole palauttanut autoa varauksen päättymisaikaan mennessä.
Avainlokeroa ei ole suljettu oikein 100 € Asiakas ei ole sulkenut avainlokeroa oikein, jolloin avain voidaan helposti varastaa lokerosta.
Auton avaimen palauttaminen myöhässä 15 € jokaisesta myöhästyneestä varttitunnista, minimimaksu 80 € Asiakas on pysäköinyt auton palvelupisteelle, mutta ei ole palauttanut auton avainta varauksen päättymisaikaan mennessä.
Auton avaimen hukkaaminen 250 €  
Auton ovien lukitsematta jättäminen 40 € + kulut täysimääräisenä  
Jäsen-, kulku-, tai latauskortin hukkaaminen 25 €  
Auton luovuttaminen muiden kuin EkoRentin jäsenten käyttöön 500 € + kaikki vahinkotilanteessa aiheutetut kulut täysimääräisenä  
Latauskaapelin hukkaaminen 400 €  
Auton sotkeminen tai roskaaminen, muuten kuin normaalista käytöstä johtuva likaantuminen 100 € Roskia, ruokaa, juomaa tai muita sinne kuulumattomia esineitä jätetty autoon.
Auton sisätilojen huomattava sotkeminen tai tuhoaminen, joka vaatii ammattimaista puhdistamista Täysimääräisenä laskutuksen mukaan Puhdistus vaatii sisätilojen ammattimaista pesua, korjaamista ja uusimista.
Tupakoiminen autossa 300 € Autossa havaittu tupakansavua tai hajua.
Ajaminen päihtyneenä 500 € Asiakas on ajanut EkoRentin ajoneuvoa päihtyneenä.
Auton jättäminen akku tyhjänä Kehä III:n sisäpuolelle 100 € + hinauskulut1 Auto on jätetty Kehä III:n sisäpuolelle ja se joudutaan hinaamaan takaisin.
Auton jättäminen akku tyhjänä Kehä III:n ulkopuolelle 300 € + hinauskulut1 Auto on jätetty Kehä III:n ulkopuolelle ja se joudutaan hinaamaan takaisin.
Sakon tai pysäköintivirhemaksun maksamatta jättäminen 100 € + sakon summa Alkuperäisen sakon summa + mahdolliset korot + 100 € käsittelykulu
Jäsen ei raportoi sopimuksen mukaisesti hänelle sattuneesta liikenneonnettomuudesta tai akun tyhjenemisestä 500 €  
Jatkuva kolarointi, joka voidaan katsoa huolimattomuudeksi, johtaen vakuutusmaksujen nousuun 150 €  
Auton jättäminen muualle kuin EkoRentin omaan parkkiruutuun palvelupisteellä 30 € Auto on ajettu samaan parkkihalliin, kuin missä on EkoRentin palvelupiste
Auton jättäminen eri  palvelupisteelle kuin, mistä auto on noudettu 50 € Auto on palautettu EkoRentin omaan pysäköintiruutuun, mutta pysäköintiruutu  sijaitsee eri palvelupisteellä, kuin  mistä auto on noudettu.
Auton jättäminen  EkoRentin omaan parkkiruutuun palvelupisteellä, mutta kytkemättä autoa laturiin 50 € Auto on EkoRentin palvelupisteessä, mutta  laturin johtoa ei ole kytketty  niin, että akku latautuu.
Auton jättäminen EkoRentin palvelupisteen ulkopuolelle, Kehä III:n sisäpuolella 100 € Auto on jätetty virtaa akussa EkoRentin palvelupisteen ulkopuolelle.
Auton jättäminen Kehä III:n ulkopuolelle, mutta se  voidaan ajaa takaisin EkoRentin palvelupisteelle 150 €  
Rengasrikko 150 € Auton rengas rikkoutuu johtuen asiakkaan huolimattomuudesta.
Ajaminen tyhjällä renkaalla Auton hinaus- ja korjauskustannukset täysimääräisenä Pelkkä renkaan vaihtaminen ei riitä, vaan teosta aiheutuu muutakin vahinkoa autolle.
Muu huolimattomuus, joka voi aiheuttaa merkittävää vahinkoa 50 € + vahinkojen summa täysimääräisenä  

Hinnat sisältävät ALV:n

1)Hinauskulut Helsingissä enintään 50 euroa. Muilla paikkakunnilla hinauskulut ovat enintään toteutuneiden hinauskustannusten suuruiset.