Yrityksemme

EkoRent Finland perustettiin Helsingissä maaliskuussa 2014. EkoRent oli ensimmäinen suomalainen yritys joka tarjosi täyssähköautojen tuntipohjaista vuokrausta yrityksille ja yksityishenkilöille.

Vuonna 2017 perustettu EkoRent Africa Ltd., avasi täyssähköautoilla toimivan taksipalvelun NopeaRiden Nairobissa elokuussa 2018.

NopeaRide on helppokäyttöinen, edullinen ja päästötön tapa liikkua puhtaalla omallatunnolla. Nopean sähköajoneuvolaivue on Afrikan suurin taksikäytössä oleva sähköajoneuvojen joukko. Palvelu pienentää ilmansaasteita ja tarjoaa edullisia sähkötaksikyytejä kaikille afrikkalaisille. Sähköistämme Afrikan henkilöliikennettä yksi kaupunki kerrallaan!

Johtokunta

  • Kokemusta sähköajoneuvoliiketoiminnasta vuodesta 2014
  • Käytännön ja teorian osaamista latauslaitteista, sähköautojen akuista sekä uusiutuvasta energiasta
  • Käytännön ja teorian osaamista sähköautojen lataustarpeista
  • Kokemusta käyttäjätason GPS-datasta, joka mahdollistaa verkoston optimoinnin ja toiminnan tehostamisen
  • Ensimmäinen yritys Suomessa ja Afrikassa, jolla on käytännön kokemusta sähköajoneuvoliiketoiminnasta

Juha Suojanen

CEO, Perustaja

Ennen EkoRentin perustamista Juha työskenteli Nokialla tuote- ja teknologiahallinnossa, sekä teknologiamyynnissä. Hänellä on kaksi kansainvälistä patenttia mobiiliverkkojen tietoliikenteen optimointiin liittyen. Pienen yrityksen toimitusjohtajana Juha on mukana lähes kaikessa, mikä tapahtuu EkoRentillä, ratkaisujen rakentamisesta liikeneuvotteluihin, ja yleisesti operaatioiden määrittelyyn sekä hallintoon.

Tri. Juuso Lindgren

CTO

Juuso on väitellyt energiatieteiden tohtoriksi väitöskirjallaan nimeltä "Plug-in-sähköajoneuvolaivueiden lataaminen kaupunkiympäristössä". Hänen taustansa on tutkimuksessa, energiajärjestelmissä, simulaatioiden tekemisessä sekä kannattavuusanalyysissä. CTO:na Juuso ratkaisee EkoRentin kohtaamia teknisiä haasteita, Nopea-sovelluksen ylläpidon hallinnasta sisäisen sovellusten ja nettisivujen tuottamiseen, tietokantojen rakentamiseen ja datan analysointiin.