Yrityksemme

EkoRent Finland perustettiin Helsingissä maaliskuussa 2014. EkoRent oli ensimmäinen suomalainen yritys joka tarjosi täyssähköautojen tuntipohjaista vuokrausta yrityksille ja yksityishenkilöille.

Vuonna 2017 perustettu EkoRent Africa Ltd., avasi täyssähköautoilla toimivan taksipalvelun NopeaRiden Nairobissa elokuussa 2018.

Nairobista saatujen positiivisten kokemusten ja Afrikan valtavan markkinapotentiaalin vuoksi, päätimme kesällä 2019 siirtää toimintamme painopisteen Suomen ulkopuolelle ja keskittyä ratkomaan nopeasti kasvavien Afrikan suurkaupunkien liikenneongelmia.

Tavoitteemme on tarjota puhdasta liikkumista yhä useammalle nairobilaiselle ja monistaa NopeaRide-palvelu muihin nopeasti kasvaviin kaupunkeihin jotka kärsivät liikenneruuhkista ja ilmansaasteista.

Tiimimme

  • Yhteensä yli 10 vuotta kokemusta sähköautoliiketoiminnasta
  • Käytännön ja teorian osaamista latauslaitteista, sähköautojen akuista sekä uusiutuvasta energiasta
  • Käytännön ja teorian osaamista sähköautojen lataustarpeista
  • Kokemusta käyttäjätason GPS-datasta, joka mahdollistaa verkoston optimoinnin ja toiminnan tehostamisen
  • Ensimmäinen ja ainoa yritys, jolla on käytännön kokemusta sähköautoliiketoiminnasta Itä-Afrikassa

Juha Suojanen

CEO, Perustaja

Ennen EkoRentin perustamista Juha työskenteli Nokialla tuote- ja teknologiahallinnossa, sekä teknologiamyynnissä. Hänellä on kaksi kansainvälistä patenttia mobiiliverkkojen tietoliikenteen optimointiin liittyen.

Tri. Juuso Lindgren

CTO

Juuso on väitellyt energiatieteiden tohtoriksi väitöskirjallaan nimeltä "Plug-in-sähköajoneuvolaivueiden lataaminen kaupunkiympäristössä". Hänen taustansa on tutkimuksessa, energiajärjestelmissä, simulaatioiden tekemisessä sekä kannattavuusanalyysissä.

Juuso on kiinnostunut kaikista uusista teknologioista ja uskoo, että maailman ongelmat voidaan ratkaista tieteen keinoin.